top of page
  • Εικόνα συγγραφέαIE LAB

Το Ερευνητικό Έργο WATSON Ξεκίνησε Επίσημα


🔹Η εναρκτήρια συνάντηση του WATSON πραγματοποιήθηκε στο University College του Δουβλίνου στις 13-14 Μαρτίου 2023. Περίπου 70 συμμετέχοντες από τους 44 εταίρους του έργου, προερχόμενοι από 19 χώρες, παρακολούθησαν τη συνάντηση, συζητώντας τους στόχους των δράσεων και τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς και τα επόμενα βήματα του έργου.


🌐Το WATSON είναι ένα φιλόδοξο έργο HORIZON που στοχεύει στην πρόληψη της παραποίησης και της απάτης στις εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων μέσω ψηφιακών τεχνολογιών και τεχνητής νοημοσύνης.


👉Το ΕΟΠ ΕΜΠ είναι υπεύθυνο για εργασίες που αφορούν την αξιοποίηση της τεχνολογίας blockchain στις εφοδιαστικές αλυσίδες τροφίμων και την ανάλυση απαιτήσεων της πλατφόρμας για την καταπολέμηση της παραποίησης/απάτης σε διάφορες αλυσίδες αξίας, όπως του οίνου, του ελαιόλαδου, του μελιού, του κρέατος, του ψαριού, των δημητριακών και των γαλακτοκομικών.


🔹Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Νικόλαος Παναγιώτου και Σωτήρης Γκαγιαλής, οι οποίοι παρουσίασαν τις δράσεις που θα αναλάβει το ΕΟΠ ΕΜΠ, συζήτησαν τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και προετοίμασαν τα επόμενα βήματα και τις συνεργασίες στο πλαίσιο του έργου.

bottom of page